Főoldal / Birka / Marha / Marharagu vörösborral

Marharagu vörösborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Marharagu vörösborral

Marharagu vörösborral

Hozzávalók:

  • 1,2 kg marhalapocka
  • 30 ml olaj
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db zeller szár
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 80 dkg hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom, meghámozva)
  • 250 ml marhahúsleves (kockából)
  • 1 ek. kakukkfű
  • 2 kisebb rozmaring ág
  • 2 db babérlevél
  • 2 kis piros chili (elhagyható)
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A marhalapockát felkockázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük.
Az olajat egy nagyobb lábosban felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon megpirítjuk, majd félretesszük.

A felaprított vöröshagymát a sárgarépa és zellerkarikákkal együtt a lábasba tesszük, és kevés olajon kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a rozmaringot, majd további 1-2 percig pirítjuk, amíg jó illata lesz.
Hozzáöntjük a bort, majd visszatesszük bele a pirult húskockákat is. sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, hozzáadjuk a chilit is.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd közepes lángon felforraljuk.

Ha felforrt, takarék lángon fedővel lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul (kb 2 óra). Ezt elvégezhetjük egy hőálló edényben vagy cserépedényben a sütőben is.
Ízlés szerint főtt burgonyával, galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Marharagu vörösborral 3.67/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére