Főoldal / Reform ételek / Marokkói fűszeres falafel

Marokkói fűszeres falafel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marokkói fűszeres falafel

Marokkói fűszeres falafel

Hozzávalók:

  • 2 db csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve
  • 2 db kisebb hagyma apróra vágva
  • 4-5 szál petrezselyem/koriander apróra vágva
  • 1/2 tk. őrölt koriandermag
  • 1 tk. őrölt köménymag (én római köményt használtam)
  • 3-4 szem bors
  • 2-3 db zöld chili (nálam 1 db)
  • 1 fej fokhagyma (szerintem 3-4 gerezd elég)
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A petrezselymen, a sütőporon, és a szódabikarbónán kívül mindent aprítógépbe teszünk és lepürésítjük. (food processzorral a legegyszerűbb, de én botmixerrel csináltam most). Használható hozzá nyers, egy éjszakára beáztatott csicseriborsó is.

A végén hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport és az apróra vágott petrezselymet vagy koriandert.

Az olajat felmelegítjük, a masszából darabokat csippentünk ki és megformázzuk. Lehet hosszúkásra, golyóra, de akár hamburgerpogácsának is megsütni. A már meleg de még nem forró olajba tesszük őket, és mindkét oldalán megsütjük őket.  Kínálhatjuk salátával, joghurtos mártogatóssal, és pitában is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére