Főoldal / Torták / Márványos túrótorta

Márványos túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Márványos túrótorta

Márványos túrótorta

Hozzávalók:

  • 60 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek. porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g por zselatin
  • 1/2 dl víz

A tetejére:

  • 25 dkg eper (fagyasztott is jó)
  • 10 g por zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az áttört túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, A tejszínt habbá verjük és belekeverjük. A zselatint feloldjuk a forróvízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú 22cm-es tortaformába simítjuk a krémet.

Az epret egy villával összetörjük, majd a cukorral, a zselatinnal és a vízzel együtt egy lábosba tesszük és éppen csak annyira melegítjük össze, hogy a zselatin feloldódjon benne. Ráhalmozzuk a túrós rétegre, és egy kanál nyelével óvatosan beleforgatjuk a fehér rétegbe.Vigyázzunk, hogy ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású.

Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon, majd a formát lekapcsolva róla szeletelve kínáljuk.

Márványos túrótorta 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére