Főoldal / Desszertek / Mascarponés-puncsos édesség

Mascarponés-puncsos édesség

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés-puncsos édesség

Mascarponés-puncsos édesség

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél cs Rama
  • 6 ek cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 db mascarpone (250 g)
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 puncs puding főzés nélküli
  • fél l tej

Tetejére:

  • 1 ek Rama
  • 1 ek cukor
  • 1 kk kakaó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Hat tojássárgáját öt kanál cukorral és a margarinnal habosra keverjük.
A lisztbe beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot.
A hat darab tojásfehérjét kemény habbá felverjük.

A lisztet összekeverjük a vajas cukorral, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük a tésztát.

A mascarponét összekeverjük egy kanál liszttel, egy kanál cukorral, és a tésztára halmozzuk. Vizes késsel elsimítjuk rajta.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Elkészítjük a pudingot.
Ha kihűlt a tészta, rátesszük a pudingot.
A tetejére a hozzávalókat tűzön elkészítjük, és a tetejére csak rácsepegtetjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére