Főoldal / Desszertek / Medvehagymás keksz

Medvehagymás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás keksz

Medvehagymás keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 8-10 db medvehagyma
  • 1 ek. tejföl
  • 1 mk. só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon, és könnyen nyújtható legyen)

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel ízlés szerint. (én enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és derelyevágóval vágtam fel)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az ízlés szerint felvágott tésztát. (én sütőpapírral együtt, egy gyors mozdulattal áthúztam a tepsire)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt világos színűre.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsin kihűlni, majd tálaljuk. Nagyon finom omlós, és a medvehagymától különösen finom ízű kekszet kapunk.

Medvehagymás keksz 5.00/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére