Főoldal / Reggelik / Medvehagymás kolbászos muffin

Medvehagymás kolbászos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás kolbászos muffin

Medvehagymás kolbászos muffin

Hozzávalók:

12 db muffinhoz

  • 20 dkg kukoricaliszt (v. búzaliszt)
  • 15-20 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt lekarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.

Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.

Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.

A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.

Tipp / megjegyzés:
A kihűlt muffint tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé  második fogásként is.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére