Főoldal / Desszertek / Meggy varázs

Meggy varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggy varázs

Meggy varázs

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 4 evőkanál tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor 
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg magozott meggy
  • kis fahéj
  • 1 kanál cukor

A tetejére:

  • 2 cs. puncs puding
  • 7 dl szénsavas meggyes üdítő
  • 4 evő kanál cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., elsimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. A krémet, a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, és a kanál cukorral, majd a túrós krém tetejére szórjuk. (friss meggy hiányában befőttből is elkészíthetjük)

A meggyes zseléhez,az üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Meggy varázs 4.50/5 (8 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére