Főoldal / Torták / Meggyes kevert pisztáciával

Meggyes kevert pisztáciával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes kevert pisztáciával

Meggyes kevert pisztáciával

Hozzávalók:

  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre szénsavmentes víz
  • 1 tojás
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • tetszés szerint meggy

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 1 ek. cukor
  • darabolt pisztácia
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral kikeverjük. Beletesszük a többi hozzávalót (a meggy kivételével) és óvatosan összekeverjük.  A végén beleforgatjuk a meggyet és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába simítjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és a megsült forró sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk pisztáciával és visszatesszük a már lekapcsolt de még meleg sütőbe száradni.

Ha a máz megszáradt, kivesszük a sütőből, hogy teljesen kihűljön. Szeletelve kínáljuk.

Meggyes kevert pisztáciával 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére