Főoldal / Desszertek / Meggyes-túrós pohárkrém

Meggyes-túrós pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes-túrós pohárkrém

Meggyes-túrós pohárkrém

Hozzávalók:

A meggyes réteghez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. barna cukor
  • 1 ek. cherry brandy aroma
  • 1/2 mk. őrölt fahéj

A túrós-habos részhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.

A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)

Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.

Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön. Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.

Meggyes-túrós pohárkrém 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére