Mézes puszedli csokoládémázzal
Hozzávalók:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A mézet és a margarint gőz felett felolvasztjuk és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A tojássárgát a tejföllel, a citrom és narancs reszelt héjával, fél narancs levével és a cukorral összekeverjük. Hozzáöntjük a mézes-margarinos masszához és elkeverjük.
A lisztben elkeverjük a fűszereket és a sütőport és a mézes masszához öntjük és simára keverjük.
Folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap a puszedlitésztából kis darabokat szakítunk és gombócokat formázunk belőle. Picit lelapítjuk és sütőpapíros tepsibe ültetjük őket egymáshoz nem túl közel, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük őket (nekem kb 20-25 perc alatt sültek meg, olyan 3 cm-es gombócok voltak és a duplájukra nőttek a sütés végére). Vigyázzunk, mert a méz miatt az alja könnyen megéghet.
A mázhoz a csokit apróra szeleteljük. A tejszínt a vajjal felforraljuk és a csokira öntjük. Fél percig állni hagyjuk, majd kézi habverővel simára keverjük. A puszedlikat belemártjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük és hűtőben megdermesztjük. A tejcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk és csíkokat húzunk a puszedlik tetejére.
Beküldő: Viktória
fahejesfeta.blogspot.hu