Főoldal / Kelt tészták / Mini kalács vaníliakrémmel töltve

Mini kalács vaníliakrémmel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini kalács vaníliakrémmel töltve

Mini kalács vaníliakrémmel töltve

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vanília ízű főzőpudingpor
  • 5 ek. kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor (bourbon)

A kenéshez:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tej

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól kidolgozzuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.

Ha a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és hosszúkás, téglalap alakúra formázzuk. A téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk. ( Én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt egyenlő részre vágtam el, 4 x 5 = 20)

Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel kb.30 cm (kígyó) hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk. A végét alulra tűrjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól távolabb, majd letakarjuk és kb. 30 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a krémet: A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni. Ha kihűlt a puding hozzáadjuk a puha margarint és csomómentesre kikeverjük.

A pihentetett és újrakelt tészta tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170- 180 fokon kb. 20 perc alatt világos arany barnára sütjük.

Ha kisült, hagyjuk kihűlni, majd mindegyiket félbe vágjuk. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és megtöltjük vele a félbevágott kalácsokat.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére