Főoldal / Torták / Mini sacher torta

Mini sacher torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini sacher torta

Mini sacher torta

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg puha margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 12 dkg étcsoki
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek. holland kakaópor

A töltelékbe:

  • 2-3 ek. sárgabarack lekvár
  • A tetejére:
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, az olvasztott étcsokoládét, majd a többi hozzávalót és összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. 160 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, három lappá vágjuk lekvárral megkenjük a tetejére is és az oldalára is teszünk a lekvárból.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát.
Ízlés szerint, tejszínhabbal díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére