Főoldal / Torták / Mogyorókrémes csokoládés torta

Mogyorókrémes csokoládés torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorókrémes csokoládés torta

Mogyorókrémes csokoládés torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. olaj
  • csipet só
  • fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 üveg mogyorókrém
  • 20 dkg őrölt pörkölt mogyoró

A tetejére:

  • 15 deka étcsokoládé
  • fél deci olaj
  • 7 deka margarin

A díszítéshez:

  • marcipán díszek
  • csokoládé díszek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük közben hozzáadunk a kimért cukorból 3 evőkanállal.
A tojások sárgáját a többi cukorral, a vízzel és az olajjal kihabosítjuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük.

Óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot a sárga masszához, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Kis méretű, margarinnal kikent és morzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült és kihűlt, körbe vágjuk a tortakarikában és levesszük róla a formát.
A tortalapot, három egyforma lapra vágjuk.

Minden lapot megkenünk mogyorókrémmel és meghintünk apróra darált pörkölt mogyoróval. Így állítjuk össze a tortát. A csokoládét az olajjal és a margarinnal, vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortánk tetejét. Tetszés szerint marcipándíszekkel, csokidíszekkel és tejszínhabbal is díszíthetjük.

Mogyorókrémes csokoládés torta 4.79/5 (14 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére