Főoldal / Desszertek / Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Hozzávalók:

  • 5 db M-es tojás
  • 150 g min. 70%-os jó minőségű étcsokoládé
  • ízlés szerint 40-50 g nyírfacukor vagy 60-65 g kókuszcukor
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá felverjük. Sárgáját a nyírfa vagy kókuszcukorral krémesre kikeverjük.

(Ha nincs csokoládé olvasztó edényetek akkor vízfürdőt készítsetek.)
Egy lábasban nem túl sok vizet forralunk majd legkisebb lángra tesszük, hogy alig gyöngyözve forrjon. Ráteszünk egy habüstöt a csokoládéval. Fontos, hogy a felső edény alja ne érintkezzen a vízzel, különben összeránthatja a krémet.

Ha megolvadt a csokoládé, levesszük a tűzről és a felvert fehérjével váltakozva egy gumikanál segítségével a sárgájába forgatjuk. Min. 4 óra hosszára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Mousse au chocolat egy nagyon finom csokoládékrém a francia konyhából. Az eredeti francia recept csak 3 hozzávalóból áll: tojásból, cukorból és nagyon jó minőségű étcsokiból, ami min. 70-os legyen. Se vaj, se tejszín vagy rum sem kell hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére