Főoldal / Kelt tészták / Muffin rózsa

Muffin rózsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Muffin rózsa

Muffin rózsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölybúza liszt vagy finom liszt
  • 2,5 dkg  friss élesztő
  • 1 tk. só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás sárga
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve (kb.0,7dl)
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1 ek. víz
  • 2 dkg csokoládé csepp
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kevés tejjel cukorral felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojássárgát, a tejszínt, a reszelt narancs héjat, és narancslevet. Bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás vége felé hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Ketté vesszük a tésztát az egyikbe beledagasztjuk az vízben elkevert kakaóport is.
Mindkét tésztát kelesztőtálban duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10 cm-es pogácsakiszúróval 12 db fehér és 12 db barna kört szúrunk ki belőlök
2 fehér és 2 barna körlapot egymás mellé fektetünk kis fedéssel. Balról jobbra feltekerjük. Középen ketté vágjuk és muffin kapszlival bélelt muffin sütőformába rakjuk az így kapott kettő rózsát.
A maradék körlapokat is így tekerjük fel.

A formában még 30 percet kelni hagyjuk, majd lekenjük egy felvert tojással és kevés csoki cseppet (vagy darabolt csokoládét) szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

Muffin rózsa 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére