Főoldal / Desszertek / Nagyi túrós lepénye

Nagyi túrós lepénye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nagyi túrós lepénye

Nagyi túrós lepénye

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek Rama
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • fél cs élesztő
  • 2 ek cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek zsemlemorzsa

Túrótöltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek citromlé
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • fahéj
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A meglangyosított 1dl tejet 1 ek cukorral, fél csomag élesztővel pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt, 1 dl tejet és habosra keverjük.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével.
A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Aki szereti gyümölcsöt is adhat a túróhoz.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére