Főoldal / Desszertek / Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 10 ek. tej
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

A csokimázhoz:

  • 4 ek. porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Formatál “tepsi” átmérője: 25cm x 29cm)

Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.

A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.

A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert kemény habját. Alaposan az egészet jól összekeverjük. A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.

Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, és mikor már nem annyira meleg ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.
Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.

Nanaimo szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére