Főoldal / Torták / Narancs torta

Narancs torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancs torta

Narancs torta 2

Hozzávalók:

Tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10ek. víz
  • 30dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25dkg liszt
  • reszelt  citromhéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 5dl tejszín
  • 2dl natúr joghurt
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
  • 1ek zselatin
  • 0.5 dl víz
  • 2csomag habfixáló
  • 15dkg porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A joghurtot a narancs levével, és a reszelt narancshéjjal elkeverjük.
A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
20percre a hűtőbe tesszük.

A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és narancsszeletekkel díszítjük.

Tipp:
A tortalapokat megkenhetjük narancs vagy őszibaracklekvárral is,így még finomabb lesz a tortánk és elkerülhetjük azt,hogy felszívja a lap a krémet, ha az esetleg túl hígra sikerült.

Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a narancsszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére