Főoldal / Főzelékek / Narancsos sütőtökfőzelék pekándióval tökmagolajjal

Narancsos sütőtökfőzelék pekándióval tökmagolajjal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos sütőtökfőzelék pekándióval tökmagolajjal

Narancsos sütőtökfőzelék pekándióval tökmagolajjal

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 2 db krumpli
  • 2 db narancs
  • 1 ek cukor
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db chili
  • tökmagolaj
  • 10 dkg camembert sajt
  • 6 db pekándió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, majd kockára vágom. Egy tepsire rakom, meglocsolom olívaolajjal, és a sütőben megsütöm.

Közben a megpucolt, és felkockázott burgonyát, enyhén sós vízben megfőzöm.

A narancsokat megpucolom, a héját felkockázom, a húsát gerezdekre szedem. Egy serpenyőben cukron a narancsokat és a héjat karamellizálom. Hat gerezd narancsot félreteszek a tálaláshoz.

A sült tököket, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem. Öntök rá kevés vizet, fűszerezem, és rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, köré a karamellizált narancs gerezdeket. Beleszórom a feldarabolt camembert sajtot, a pekándiót, majd locsolok rá tökmagolajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére