Főoldal / Kelt tészták / Népi bejgli karácsonyfa kalács

Népi bejgli karácsonyfa kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Népi bejgli karácsonyfa kalács

Népi bejgli karácsonyfa kalács 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 3 kanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 kanál zsír
  • 2 tojás 
  • csipet só
  • kb. 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • 20 dkg dió
  • 8 kanál porcukor
  • olaj
  • 1 kis üveg narancs lekvár
  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzá adjuk a cukrot, a narancs reszelt héját, a sót, a zsírt, és a tojást.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos tejjel eldolgozzunk, hogy jó lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, és 4 felé elosztjuk.

Egy nagy tepsit kiolajozunk és belisztezünk.

Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd beolajozzuk.
Megszórjuk mákkal és 4 kanál porcukorral.

Jön a következő lap. Kinyújtjuk a tésztát és rárakjuk a mákos lapra. Beolajozzuk, rászórjuk a diót és 4 kanál porcukrot.

Megint kinyújtjuk egy tésztát, rárakjuk a diós lapra és megkenjük a narancs lekvárral. Befedjük a maradék tészta lappal.

Az így kapott tésztából, fenyőfa alakot vágunk ki. A közepét bekenjük tojássárgájával.
A széleit bevágjuk és megcsavarjuk ezek lesznek a fa ágai. A levágott tésztából vágjuk ki a csillagot és a fenyőfa
talpát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére