Főoldal / Torták / Női keblek torta Eta módra

Női keblek torta Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Női keblek torta Eta módra

Női keblek torta Eta módra

Hozzávalók:

  • Az alsó részre dobos süteményt sütöttem
  • 30×40 tepsibe
  • 15 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg finom liszt
  • 10 gr sütőpor

A krémhez:

  • 8 egész tojás
  • 35 dkg kr. cukor
  • 35 dkg főző csoki
  • 5 dkg kakaópor

A fondanthoz:

  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál margarin
  • 3 csomag 2 az 1-ben instant kávépor
  • Kb. 90-100 dkg porcukor.
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg liszt, 8 gr sütőpor, ebből lesz összesen 4 lap
Szétválasztom a tojásokat. A fehérjébe teszek 1 evőkanál porcukrot, pici sót és kemény habbá verem. Sárgáját habosra keverem a többi porcukorral, bele szitálom a lisztet és a sütőport.Végül laza mozdulatokkal belekeverem a fehérjehabot. (vigyázva, hogy ne törjön össze)
Sütőpapírral bélelt 30x40cm-es sütőlapra simítom, és 15perc alatt megsütöm, ebből a mennyiségből 4 nap készül.

3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 gr sütőpor ebből lesz az ötödik lap
Szétválasztom a tojásokat. A fehérjébe teszek 1 evőkanál porcukrot, pici sót és kemény habbá verem. Sárgáját habosra keverem a többi porcukorral, bele szitálom a lisztet és a sütőport.Végül laza mozdulatokkal belekeverem a fehérjehabot. (vigyázva, hogy ne törjön össze)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 15perc alatt megsütöm.Még langyosan leszedem a lapokról a sütőpapírt.

Amíg a lapok sülnek/hűlnek elkészítem a krémet:
A tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a cukrot és kézi habverővel habosra keverem. Egy lábosba teszek 2 ujjnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és a vízgőz felett keverem kb. 8 percig. Addig legyen a gőz felett amíg átmelegszik a krém, de ne legyen forró, mert akkor megikrásodik.
A gázt leveszem minimumra (azért, hogy a csoki ne süljön rá a tál szélére) és bele rakom a z összetördelt csokoládét. Mikor elolvadt, bele szitálom a kakaóport és jól elkeverem.Ahogy besűrűsödik kész is a csokikrém amit hagyok teljesen kihűlni.

30 dkg teavajat, 20 dkg sütővajat /szobahőmérsékletűt/, 20 dkg porcukorral habosra keverek, és apránként a kihűlt csokoládé krémhez adom.
Készen is van a finom csoki krém.

Minden lapot megkenek csoki krémmel a tetejét is. Hagyom egy kicsit dermedni.
Az egész dobos süteményt ugyanis most nem szeleteltem fel bevontam krémmel.
Mivel mást is sütöttem, voltak sütemény szélek. A süti szélekhez hozzá adtam darált háztartási kekszet, egy kevés krémet, barack lekvárt, rum aromát és összegyúrtam / szilárdabb keménységűre/ , hogy a melleket meg tudjam belőle formálni , bele raktam két egyforma folpackkal kibélelt tálba, végül mehet a hűtőbe egy éjszakára. Persze a melleket is le kell kenni a krémmel. Erre azért van szükség, hogy a fondant jobban tapadjon a tortára, ne csúszkálhasson rajta.

A fondant lehetőség szerint még előző nap készítsük el, mert jó, ha pihen egy éjszakát.
Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak és elkeveredjenek egymással.

A porcukor közepébe lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük. Itt tehetünk bele tetszés szerint mandulaaromát, ételfestéket. (Én itt tettem bele 2 csomag 2 az 1-ben instant kávéport.)
Ezután kis adagokban adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha már nem megy fakanállal, kézzel gyúrjuk tovább. De tényleg csak kanalanként adagoljuk a cukrot, és jól gyúrjuk át.
Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete.

Ha megvan az ideális állaga, még néhány percig gyúrjuk. Nekem kb. 90 dkg porcukrot vett fel. Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.
Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.

Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk (kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a tortánk, hogy aztán szépen el tudjuk dolgozni az alját). Sodrófára lazán feltekerjük, és áthelyezzük a tortánkra. Ezután már csak kézzel óvatosan ellapogatjuk, igazgatjuk a fondant.

A felső részre kb. 50 dkg fondant ment /testszín/, egy részt a fondantból át gyúrtam egy kis kakaópor hozzá adásával a többit piros ételfestékkel. Ezekből állítottam össze a mellbimbót és a „ruhát“.

Vajas-pudingos krémmel díszítettem a torta oldalát és a kellékeket /gombok, nyaklánc/. 8 dkg vajat összekevertem átszitált porcukorral és ebből csináltam a „csipke melltartót“

 

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére