Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor

A hempergetéshez:

  • 10 dkg durvára vágott/darált dió

A töltelékhez:

  • nutella
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett)

Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztából kb. dió nagyságú darabokat lecsípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba).

A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.

Nutellával töltött diós aprósütemény 4.00/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére