Főoldal / Sertés ételek / Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel

Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel

Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel

Hozzávalók:

  • 500 g sertés comb filé
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 szál kakukkfű
  • egy maréknyi zsázsalevél
  • 1 szál oregánó
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 kisebb pok choi
  • 25 dkg vegyes párolni való zöldség (sárgarépa, zöldborsó, zöldbab)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Sózzuk és borsozzuk meg a húst alaposan.
Nyomjuk össze a fokhagyma gerezdeket, de hagyjuk őket a héjukban.
Hevítsünk 2 evőkanál olíva olajat egy serpenyőbe és dobáljuk bele a fokhagymákat, majd süssük meg rajta a hús minden oldalát pirosra.

Tegyük a serpenyő tartalmát egy hőálló tálba és öntsünk hozzá 2 dl hideg vizet, majd toljuk be a sütőbe, alufóliával fedve 200 fokra sülni legalább 40 percre.

Fordítsuk meg a húst de hagyjuk lefedve és süssük tovább, amíg puha, porhanyós nem lesz.
Ha megpuhult a hús, akkor vegyük le a fóliát és fólia nélkül grillezzük minden oldalát.

Vegyük ki a húst (tartsuk melegen, amíg tálalunk). A szaftot szűrjük át, tegyük kis tálba.

Vágjuk apróra a zöldfűszereket és hempergessük meg benne a húst.
A zöldségeket pároljuk puhára só és bors hozzáadásával.

Tálaljuk a húst a szafttal együtt vékony szeletekre vágva és mellé a zöldköretet.

Tipp / megjegyzés:
Hétvégi ebédnek javaslom, amikor egy kicsit több időnk van a konyhában sürögni, tenni-venni. Aki kipróbálja nem fogja megbánni, a köreten lehet változtatni, de diéta esetén semmiképpen ne cseréljük le steak burgonyára.
nutsnroll.blogspot.co.uk

Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére