Főoldal / Torták / Oroszkrém torta III

Oroszkrém torta III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrém torta III

Oroszkrém torta III

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás,
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt

Krémhez:

  • 15 dkg margarin kocka
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 30 ml. rumaroma
  • 3 dl hullala habtejszín
  • 1 habfixáló

Tetejére:

  • 25 dkg kék marcipán

Díszítésnek:

  • Ezüst cukor golyók
  • Színes csoki reszelék
  • 8 db csoki csillagok
  • 8 db színes marcipán kis virág
  • 2 db marcipán figura
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a meleg vizet, és ezzel még 2 percig keverjük. A lisztet adagonként hozzá keverjük.
A masszát 3 felé osztjuk. Három egyforma kerek lapot sütünk a tésztából.
Elő melegített sütőben,10 perc alatt megsülnek.

Kissé hűlni hagyjuk majd gyúródeszkára borítva lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt.

Közben a pudingport, a cukorral és a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, majd félre tesszük hűlni.
A margarint porcukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudinggal sima krémmé keverjük.

A habtejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a pudingos krémbe óvatosan belekeverünk.

Egy kerek tálcára teszünk egy piskóta lapot, megkenjük a krém felével. Rumba vagy rumaromába áztatott mazsolával megszórjuk, erre tesszük a következő lapot, amit krémmel meg kenjük,majd megszórjuk maradék mazsolával. Befedjük a harmadik lappal, amit megkenünk a rummal, és a maradék krémmel.

A marcipán masszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán akkora kerekre nyújtjuk,hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.

A felvert tejszínhabbal körbe egyenletesen meg kenjük majd tetejét is kidíszítjük vele.

Az oldalára 3 cm-ként cukor golyókat nyomkodunk, a maradékot tetejére egyenletesen elosztjuk,ezután a színes csoki reszelékkel meg szórjuk, és csoki csillagokkal díszítjük.

Ezek után ízlés szerint ráhelyezzük a marcián virágokat és figurákat.

Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Célszerű a díszítést másnapra hagyni, és szeletelés előtt 1 órával díszíteni a tortát.
Nem olcsó de születésnapra bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére