Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerinc formában sült csirkemell

Őzgerinc formában sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerinc formában sült csirkemell

Őzgerinc formában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 cs. szeletelt baconszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa a szóráshoz
  • 1 kg kockázott burgonya
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, sózzuk borsozzuk.

Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal és megszórjuk a morzsával (de kibélelhetjük akár alufóliával is). A formát kirakjuk a bacon szalonnával úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, és a forma két szélén túl lógjanak.

2 ek. tejfölt elkeverünk a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajt felével, majd a húshoz keverjük.

Ezután a húst belesimítjuk a formába, ráhajtjuk a szalonna szeleteket, a tetejét megkenjük 1 ek tejföllel, és rászórjuk a maradék sajtot.

Előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 40 perc alatt. Utána óvatosan kiborítjuk a formából és a sütőlemezen még 15 percig sütjük hogy szép színe legyen.

A burgonyát olajozott tepsibe tesszük kevés vizet öntünk alá, sózzuk és készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Ha a burgonya elkészül, hagyjuk a sütőben, így meleg is marad, és színt is kap.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére