Főoldal / Szárnyas Ételek / Pácolt-sült pulykacomb

Pácolt-sült pulykacomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pácolt-sült pulykacomb

Pácolt-sült pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb felső pulykacomb (v. egész pulyka)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 4-5 ek. zsír
  • kb. 5 dkg vaj a bőrös fele megkenéséhez
  • 1,5 dl fehérbor (egész pulykánál több!!)
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combot jó alaposan átnézni, ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítani. Megmosni, majd papírtörlővel szárazra törölni.

A fűszereket egy tálba tenni, majd alaposan összekeverni. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeletelni.

A húst több helyen megtűzdelni a fokhagymával, (a bőre alatt is) majd mindkét oldalát besózni.

Ezután a húsos oldalát jól bedörzsölni az összekevert fűszerekkel, majd lefedve a hűtőben pár órát pihentetni. (én egész éjszakára a hűtőbe tettem)

Egy tepsibe beleönteni a felolvasztott zsírt, ráhelyezni a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenni a puha vajjal, aláönteni a bort, a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórni, majd fóliával lefedni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára párolni. Ez a comb esetében 2 óra, de egész pulykánál legalább 3-4 órára van szükség.

Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütni.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet és párolt káposztát.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálalni. Én krumplipürét és lila párolt káposztát kínáltam hozzá.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére