Főoldal / Desszertek / Paleo mogyoróhabos linzerszelet

Paleo mogyoróhabos linzerszelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo mogyoróhabos linzerszelet

Paleo mogyoróhabos linzerszelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 17 dkg finomra őrölt blansírozott mandula
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 2 dkg kókuszvaj
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 4 tojás sárgája
  • 2 dl kókusztej

A lekváros réteghez:

  • kb. 2,5 dl cukormentes málnalekvár (bármilyen ízű lekvár jó hozzá)

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • pici só
  • 3 ek. nyírfacukor (ízlés szerint)
  • 12,5 dkg őrölt törökmogyoró
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A liszteket elvegyítjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a kókuszvajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot és a kókusztejet, majd simára dolgozzuk a tésztát. (Kicsit lágyabb tészta, mint a linzertészta, de megsülve nagyon jó állagú lesz.)

Egy kb. 25 x 15 méretű teflonos tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd nedves kézzel lesimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt elősütjük. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a habot. A tojásfehérjéket pici sóval elkezdjük felverni, amikor félkemény hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd tovább verjük, de nem teljesen keményre. Ekkor keverjük hozzá a darált mogyorót. A nyírfacukor mennyiségét ízlés szerint lehet változtatni.

A kissé kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, rákenjüka habot és visszatesszük a sütőbe még kb. 20-25 percre, amíg a teteje szép aranysárgára nem sült.

A tepsiben kihűtjük, majd kockára vágva tálaljuk.

Kellemesen édes és jó ízű sütemény, nagyon finom, eteti magát, csak ajánlani tudom, próbáljátok ki :)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére