Főoldal / Torták / Palermo torta

Palermo torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palermo torta

Palermo torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor (nálam 12 dkg eritrit)
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5-6 ek. tej

A krémhez:

  • kb. 2 dl. baracklekvár
  • 30 dkg darált dió-mandula-mogyoró vegyesen
  • 3 ek. cukor (nálam eritrit)
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés tej
  • (aki szereti, akár mazsolát is tehet bele)

A tetejére:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor (nálam 12 dkg por alakú édesítőszer)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel, pár kanál lisztet hozzáadunk, majd a puha vajat és jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is. A massza elég sűrű lesz, nem olyan, mint egy piskóta.

Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe tesszük sülni.

A darált magvakat elkeverjük az édesítővel és a tejjel.(Annyi tejet adunk hozzá, hogy krémesebb legyen)

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor félkemény, akkor adagoljuk hozzá a por alakú édesítőt kanalanként.

A tésztát úgy 20-25 perc múlva kivesszük a sütőből. (ilyenkor még nem sült meg teljesen)
Rákenjük a baracklekvárt, erre simítjuk a diós masszát, a tetejére pedig ráhalmozzuk a tojáshabot.

(Az én tésztám kissé felpúposodott, de később visszalapult egy kicsit)

Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tojáshab szép aranysárgára nem pirul.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére