Főoldal / Sertés ételek / Paprikás szelet

Paprikás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás szelet

Paprikás szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka vagy csont nélküli tarja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai piros paprika
  • 1 darab zöld paprika
  • 2 darab tölteni való paprika
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húsokat szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Sózzuk és félpuhára pirítjuk.
A 2/3-ad részét kiszedjük az edényből.

A hús szeleteket visszatesszük a serpenyőben maradt 1/3 -ad paprikához és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Majd a húst kivesszük az edényből, és a visszamaradt leszűrt levet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Tarhonyával vagy rizzsel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére