Főoldal / Paleo / Pestókrémes csirkemell, fokhagymás pirított édesburgonyával – paleo

Pestókrémes csirkemell, fokhagymás pirított édesburgonyával – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pestókrémes csirkemell, fokhagymás pirított édesburgonyával – paleo

Pesztókrémes csirkemell, fokhagymás pirított édesburgonyával - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé vékony csíkokra vágva
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma reszelve

A pesto szószhoz:

  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 8 dkg fenyőmag (vagy kesudió)
  • kb. 0,6 dl olíva olaj
  • pici só
  • 1 tk. citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl kókuszkrém (vagy totukrém)
  • 1-2 ek. citromlé
  •  (pár deka reszelt parmezán, de csak, ha eszel sajtot)

A körethez:

  • 3 nagyobb édesburgonya kisebb csíkokra vágva (3 színben)
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • zsír vagy kókuszolaj a pirításhoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A reszelt hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk és magas lángon kevergetve pirítsuk meg.

A szósz hozzávalóit tegyük a turmixgépbe és keverjük teljesen simára. A fenyőmag elég drága, de használhatunk kesudiót is helyette. (Ha nem szereted a kókuszkrémet sós ételekben, akkor használj helyette totukrémet.)

A szószt öntsük a megpirított csirkére, keverjük össze, forraljuk fel, és szükség szerint ízesítsünk utána.

Az édesburgonyákat hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra és enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük elő. (Én külön adagokban készítettem el a három színt.)

Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és magas lángon megpirítjuk. A csirkét a színes burgonya körettel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére