Főoldal / Desszertek / Piskótás tejberizs gyümölccsel

Piskótás tejberizs gyümölccsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskótás tejberizs gyümölccsel

Piskótás tejberizs gyümölccsel 1

Hozzávalók:

Tejberizshez:

  • 3 dl rizs,
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • csipet só

Kész tejbe rizshez:

  • 20 dkg bármilyen gyümölcs, (én erdeiszamócát használtam).

Piskóta alaphoz:

  • 4 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 4 pupos evőkanál liszt,
  • 1/2 mokkás kanál sütőpor
  • Két réteg közé 25 dkg barack lekvár, vagy bármilyen ízü jó.
  • Tetejére: 
  • 2 dl hab tejszín.

Diszítéshez:

  • 1 evőkanál torta dara vagy reszelt csokoládé.
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Tejberizs elkészítése:

Egy 2 literes lábosba bele öntjük a tejet, hozzáadjuk a megmosott rizst,és a többi hozzávalót.

35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítjük a piskóta alapot:

Tojásokat cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk sütőporral elkevert lisztet, fakanállal, óvatosan össze keverjük.

A kihűlt tejberizshez keverjük a nyers piskóta alapot.

Egy közepes méretű tepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk,és 1 evőkanál liszttel meg hintünk.
Fele masszánkat a tepsibe simítjuk, és 25 dkg sárgabarack levárt csurgatunk rá egy kanál segítségével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék masszát.
Elő melegített sütőben, 40 perc alatt, 200 fokon készre sütjük. ( tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült e)

Kivesszük a sütőből és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Díszítés:

Kemény habbá verjük a tejszínt, és a már langyosra hűlt lap tetejére simítjuk egy kanál segítségével.

Ha teljesen kihűlt a tésztánk színes torta darával, vagy reszelt csokoládéval meg szórjuk.  ( De ha gondolod ezt elhagyhatod!:)
Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg. amikor a hab meg dermed, szeletelésnél ne töredezzen össze.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Én egy éjszakára tettem be így az ízek jól össze érnek!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére