Főoldal / Desszertek / Pisztáciás muffin

Pisztáciás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás muffin

Pisztáciás muffin

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

  • 2 egész tojás
  • 2 ek. barna cukor
  • 1/2 deci olaj
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • őrölt pisztácia tetszés szerint

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • durvára őrölt pisztácia (tetszés szerint )
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 kk. porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat azzal is kihabosítjuk. Belekeverjük a natúr joghurtot és végül a sütőporos pisztáciás lisztet is beleforgatjuk. Papírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütpben kb 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kevés porcukorral és habfixálóval, majd belekeverjük a mascarponét. Ételszínezővel kicsit megszínezzük a krémet, majd habzsákba adagoljuk és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére