Főoldal / Kelt tészták / Pizza házilag

Pizza házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizza házilag

Pizza házilag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 3 dl langyos tej
  • 1 tk. só
  • 1/2 dl olaj

Feltét:

  • pizzakrém
  • ketchup
  • oregano
  • ízlés szerinti feltét
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, meleg helyen  duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ketté osztjuk a tésztát, majd külön-külön kör alakúra kinyújtjuk őket.

Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, olajozzuk, és egymás mellé tesszük a két tésztát. A tésztákat meg kenjük pizza krémmel, megszórjuk oreganoval, meglocsoljuk ketchuppal, és megpakoljuk ízlés szerinti feltéttel. Végül megszórjuk a reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A pizzát sima liszttel is készíthetjük, ugyan ezekkel a hozzávalókkal, és ilyen adalék mennyiségekkel.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére