Főoldal / Kelt tészták / Pizzáscsiga

Pizzáscsiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizzáscsiga

Pizzáscsiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 tk. só
  • 3 ek. olaj
  • 1 tk. oregáno
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 dl tej (vagy víz)
  • 2,5 dkg friss élesztő

A paradicsomszószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dobozos darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor vagy édesítő
  • só,bors
  • ( vagy bolti pizzaszósz )

A töltelékbe :

  • Reszelt sajt
  • Ízlés szerint sonka, szalámi, kukorica
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztóprogramot. Ha leáll a gép, kikapcsoljuk, és 30-35 percig hagyjuk kelni.
Elkészítjük a paradicsomszószt.

Kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot, ízlés szerint sóval borssal cukorral, oreganoval és bazsalikommal ízesítjük.
Pár perc alatt összefőzzük,majd a tűzről levéve kihűtjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,és fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a pizzaszósszal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelékbe szánt finomságokat és a sajtot.
Feltekerjük mint egy bejglit, majd 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságra elhelyezzük a csigákat, és letakarva még 20-30 percig kelni hagyjuk.
180-200fokos sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére