Főoldal / Desszertek / Pudingkocka

Pudingkocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Pudingkocka

Pudingkocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 8 ek. liszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse vanília aroma (30 ml)

 A csokimázhoz:

  • 5 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg  margari
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, .Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük őket.

Elkészítjük a krémet: A tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.

A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.
Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre rátesszük a második lapot, amit a kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot.

Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére