Főoldal / Desszertek / Pudingos kalácsfelfújt

Pudingos kalácsfelfújt

Pudingos kalácsfelfújt

Pudingos kalácsfelfújt

Hozzávalók:

(25×11 cm-es kalács formához)

  • 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács

Az öntethez:

  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 10 olvasztott csokoládé
  • 2 tk. darált mogyoró
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük. A kalácsot vékony szeletekre felvágjuk.
A kalács formát kibéleljük sütőpapírral. Az aljára rakunk egy sor kalácsot. A meleg puding 1/3 részével leöntjük úgy, hogy a résekbe is kerüljön belőle.
Még egy sor kalács következik, majd puding, kalács szeletek és a tetejére a megmaradt puding.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20 percig sütjük benne a pudingos kalácsot.

Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
Ezután a széleit körbevágjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani.
Egy tálcára fordítjuk,a papírt lehúzzuk róla, majd olvasztott csokoládéval leöntjük és darált mogyoróval megszórjuk.

Nagyon finom.

Mentés

Mentés

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére