Főoldal / Desszertek / Pudingos kalácsfelfújt

Pudingos kalácsfelfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos kalácsfelfújt

Pudingos kalácsfelfújt

Hozzávalók:

(25×11 cm-es kalács formához)

  • 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács

Az öntethez:

  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 10 olvasztott csokoládé
  • 2 tk. darált mogyoró
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük. A kalácsot vékony szeletekre felvágjuk.
A kalács formát kibéleljük sütőpapírral. Az aljára rakunk egy sor kalácsot. A meleg puding 1/3 részével leöntjük úgy, hogy a résekbe is kerüljön belőle.
Még egy sor kalács következik, majd puding, kalács szeletek és a tetejére a megmaradt puding.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20 percig sütjük benne a pudingos kalácsot.

Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
Ezután a széleit körbevágjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani.
Egy tálcára fordítjuk,a papírt lehúzzuk róla, majd olvasztott csokoládéval leöntjük és darált mogyoróval megszórjuk.

Nagyon finom.

Mentés

Mentés

Pudingos kalácsfelfújt 4.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére