Pupusas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pupusas

Pupusas

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • pici só
  • 100 ml víz
  • 50 m olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek sonka (füstölttel a legjobb)
  • 1 ek bacon
  • 1 zöldpaprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés só
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát, és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.

A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket.

Közepére halmozzuk a tölteléket (egy-egy púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbe hajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.

Ezt követően egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére