Főoldal / Sertés ételek / Ragacsos oldalas

Ragacsos oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ragacsos oldalas

Ragacsos oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors

A mázhoz:

  • 4 tk. méz
  • 8 tk. ketchup
  • 2 tk. balzsamecet
  • 2 tk. mustár
  • 4 tk. olívaolaj

A burgonyapüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek. folyékony margarin


Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az oldalast bordánként bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk mind a kettő oldalát, majd félretesszük egy bő fél órára.

A máz hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, majd 1,5 dl vizet öntünk az aljába.
Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a máz keverékével, majd a tepsibe helyezzük és befedjük a tepsit alufóliával.

250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
Ezután levesszük a fóliát a tetejéről és még kb. 10 percig sütjük, hogy szép színt kapjon.
Nagyon finom, omlós és ízletes.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és gerezdekre vágjuk.
Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyára öntjük a tejet és folyékony margarinnal összetörjük.

A húst a burgonyapürével kínáljuk.

Ragacsos oldalas 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére