Főoldal / Desszertek / Rákóczi túrós II

Rákóczi túrós II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rákóczi túrós II

Rákóczi túrós II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál tejföl
  • pici só
  • pici szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 18 dkg cukor
  • 1-2 kanál tejföl
  • 2 kanál búzadara
  • ½ citrom lereszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 vaníliacukor

A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk.
A cukrot a 2 tojássárgájával, 1 kanál tejföllel, pici sóval, pici szódabikarbónával simára keverjük, és  a lisztes morzsalékhoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Az egészet beletesszük egy tepsibe és kézzel belenyomkodjuk. (mivel nyújtani nehézkes)
A krém fent leírt összetevőit jó habosra kikeverjük, és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd beletesszük a tepsinket.

Amíg sül a tészta, a 4 tojásfehérjéből, a cukorral és a citromlével kemény habot verünk.

Ha a tészta már kb. 15-20 perce sül, kivesszük a tepsit a sütőből és ráöntjük a kemény habot a tetejére. Szépen elsimítjuk, majd a hőfokot mérsékelve még 2-3 percre visszatesszük a sütőbe.

A Rákóczi túróst kihűlve, kockákra vágva kínáljuk.

Rákóczi túrós II 4.25/5 (12 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére