Főoldal / Desszertek / Rakott béles

Rakott béles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott béles

Rakott béles

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 1/4 kg darált mák
  • fél kg túró
  • 1,fél literes üveg lekvár bármilyen (vagy diabetikus lekvár)
  • 75 dkg cérnametélt
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj,+ 1 teáskanál olaj a tepsi kenéshez
  • 5 dkg mazsola
  • 1 teáskanál citromlé
  • 30 dkg cukor (vagy 4 evőkanál édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cérnametéltet sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrve, három tálba osztjuk el.

Az összekevert 15 dkg cukros, 1 csomag vaníliás cukros, darált mákkal összekeverjük, és félretesszük.

Második tölteléknek a túrót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, 1 tojást és a mazsolát összekeverjük a tésztával. Ezt is félretesszük.

Harmadik masszánkat pedig az üveg lekvárral összekeverjük, és félretesszük.

Majd egy 39×30 cm-es tepsit enyhén megolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.

Erre teszünk egy réteg réteslapot, és a mákos masszánkat egyenletesen elsimítjuk rajta. Ismét réteslap következik, erre pedig a túrós masszát simítjuk el egyenletesen. Majd ismét réteslap következik, erre pedig a lekvárral jól összekevert masszát simítjuk egyenletesen, és befedjük a maradék réteslappal.

Az 1 tojást kissé felverjük, és ezzel kenjük meg a lap tetejét, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 250 fokon szép pirosra sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára szeleteljük, így tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére