Főoldal / Egytálételek / Rakott burgonya II

Rakott burgonya II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott burgonya II

Rakott burgonya II

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 6 tojás
  • főzőkolbász
  • szárazkolbász
  • Füstölt szalonna
  • Sonka darabok
  • 5 dl tejföl
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Hajában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk, felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, karikákra vágjuk.

A kolbászokat felkarikázzuk, a szalonnát és a sonkát felszeleteljük, majd egy serpenyőben félig elősütjük.,

Tepsi aljába egy sor burgonyát lerakunk, rá tojás karikák, sózzuk, borsozzuk, erre jönnek a sültek vegyesen (a szalonna szeletek nélkül), majd megint burgonya, tojás, só, bors, sültek, burgonya, és az összes maradék a tetejére.

Jól nyakon öntjük a tejföllel, majd a félig elősütött szalonnákat is a tetejére rakjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Rakott burgonya II 5.00/5 (1 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére