Főoldal / Egytálételek / Rakott burgonya

Rakott burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott burgonya

Rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6 tojás
  • 1 szál főzőkolbász
  • füstölt kolbász, sonka, szalámivég (lehet vegyesen is)
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • Só, bors
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • olaj (a tepsihez)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást megfőzzük, és ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.A kolbászokat felszeleteljük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha langyosra hűlt lehúzzuk a héját. A meghámozott burgonyát felszeleteljük, és a felét olajozott tepsibe letesszük.Erre jön a karikázott főtt tojás, megsózzuk, borsozzuk majd folytatjuk a rétegezést a főzőkolbásszal, füstölt-kolbásszal. ( én tettem közé kis elősütött sonka, és szalámi végeket is)

Befedjük  burgonyával, majd ugyan úgy járunk el ahogy az előbb: tojás, sózás, kolbász, stb. legfelülre burgonya kerüljön,ezt nyakon borítjuk tejföllel. A tetejére tesszük a bevagdosott szalonna szeleteket (lehet akár sonkát is tenni rá) majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Finom és laktató egytálétel!

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére