Főoldal / Szárnyas Ételek / Rakott csirkemell sült zöldségekkel

Rakott csirkemell sült zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott csirkemell sült zöldségekkel

Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

  • 0,5 csirkemell (kb 35 dkg)
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 4 dkg lapkasajt (trappista)
  • 5 dkg spenót
  • őrölt fekete bors
  • 2 db hónapos retek
  • 0,5 batáta
  • 18 db parázskrumpli
  • 4 szál rozmaring
  • 1 zacskó előfőzött rizs
  • 6 szál petrezselyem
  • vaj
  • 4 ek tejföl
  • 5 dkg trappista
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet kettévágjuk és enyhén kiklopfoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és betesszük a hűtőbe.

A batátát felkockázzuk. A krumplikat, a retket és a spenótot megmossuk, a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A sajtot lereszeljük.

Egy serpenyőben1 ek vajat melegítünk, rátesszük a csirkemelleket, majd rá rétegezzük a többi hozzávalót. A paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget ízlés szerint fűszerezünk. A végén betakarjuk a másik mellfilével. Mellérakjuk a zöldségeket, fűszerezzük, és ráhelyezzük a rozmaringágakat.

Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 30 percig sütjük.Majd levesszük róla a fóliát, a tetejére tejfölt kanalazunk, megszórjuk reszelt sajttal és még 15 percig sütjük 200fokon.

Közben elkészítjük a köretet, ami a jelen esetben rizs, de ha elég zöldséget teszünk a hús mellé serpenyőbe ez el is maradhat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére