Főoldal / Egytálételek / Rakott cukkini II

Rakott cukkini II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott cukkini II

Rakott cukkíni

Hozzávalók:

  • 1 cukkini
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka..)
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg bulgur
  • 2 paradicsom
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • olaj, só bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk leszárítjuk, és felszeleteljük.

A bulgurt fél liter forró sós vízben kb. 30 percig áztatjuk, majd leszűrjük.

Az újhagymát, petrezselymet és a paradicsomot, felszeleteljük.

Kockára vágjuk a sajt felét, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk, a húst, ( ami csirke, pulyka, disznó stb….lehet ), az újhagymát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, és a bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tojással jól összekeverjük.

A formát kiolajozzuk, és alulra lerakunk egy réteg cukkinit. Rakunk rá a töltelékből amit ismét befedünk egy réteg szeletelt cukkinivel. Így folytatjuk a rétegezést amíg a hozzávalók tartanak. Felülre cukkini kerüljön.

Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.Mikor megsült a rakott cukkini,meghintjük reszelt sajttal, és vissza tesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Tipp / megjegyzés:
A bulgur nem más mint nagy szemű előfőzött tört búza. Aki megkóstolja meg fogja szeretni.Húsok, zöldségek mellé is készíthető. Finomabb és egészségesebb mint a rizs.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére