Főoldal / Egytálételek / Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2 tojás
  • kevés majoránna
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • kevés őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst kevés étolajon megdinszteljük. Ráreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnát adunk hozzá.

Egy másik edényben kevés olajon enyhén megpirítjuk a rizst, majd annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzzük annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha szükséges (akár többször is) átmossuk, majd vágódeszkán, kicsit megvágjuk, hogy szálai rövidebbek legyenek.

Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintünk, majd beleterítjük a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét. A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntjük, elsimítjuk rajta.
Erre terítjük a savanyú káposztát, majd lezárjuk a tejfölös mártás maradékával. Alufóliával lefedjük, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg a tejfölös mártás a tetején összeáll.

Ha megsült, meghintjük kevés őrölt pirospaprikával.
Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére