Főoldal / Egytálételek / Rakott káposzta pulykahússal

Rakott káposzta pulykahússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott káposzta pulykahússal

Rakott káposzta pulykahússal

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg darált pulykacomb 
  • 20 dkg bacon
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 nagy pohár tejföl
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük.

A hagymát és a bacon szalonnát apró kockára vágjuk.

Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a fűszeres darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.A tetejét tejföllel megkenjük.

Előmelegített sütőben, 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Kiadós egytálétel!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére