Főoldal / Egytálételek / Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg rizs
  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 450 gr tejföl
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • delikát
  • olaj
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • folyékony Rama
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellfilét ledaráltam, vöröshagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem, paprikát szórtam rá, kevés vizet öntöttem rá.

Rátettem a húst, fűszereket, a kicsumázott paprikát, paradicsomot és megsütöttem, mint a pörköltet.

A rizst kifőztem, a kelkáposztát sós vízben félkészre főztem.

A rizst egy kevés olajjal, vágott petrezselyemzölddel összekevertem.

Egy hőálló tálat kivajaztam és a kelkáposztát, húst, rizst felváltva rétegeztem.

A tejfölbe tojást, borsot, ételízesítőt kevertem, és minden réteget meglocsoltam vele, a tetejére is hagytam, amit még folyékony Rama margarinnal is meglocsoltam.

200 fokra melegített sütőben pirosra sütöttem.

 

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére