Főoldal / Hal ételek / Rántott harcsafilé

Rántott harcsafilé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott harcsafilé

Rántott harcsafilé

Hozzávalók:

  • 1 db harcsa kifilézve
  • a hal végéből patkók
  • 1 db harcsa máj
  • 20 dkg prézli
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felütjük a tojásokat és felverjük. Besózzuk a harcsa filéket és a patkókat, majd 15 percig állni hagyjuk.

Bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk őket.

Közép melegre hevített olajba, óvatosan beletesszük a panírozott halakat. Közepes lángon, fedő nélkül sütjük.
Megfordítás után, a másik felét is pirosra sütjük.

A visszamaradt tojásos prézli morzsát is össze lehet gyúrni és kis rudacskákban így kisütni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére