Főoldal / Sertés ételek / Rántott karaj joghurtos majonézes salátával

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott karaj joghurtos majonézes salátával

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával

Hozzávalók:

  • 8 szép szelet karaj
  • só ízlés szerint

A panírhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 kk. bors
  • 1 kk. piros paprika

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

A joghurtos, majonézes salátához:

  • 140 gramm salátakeverék
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 ek. majonéz
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kk. mustár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A joghurtot és a majonézt krémesre keverjük. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük. A saláta keverékre öntjük és összeforgatjuk. A hűtőbe tesszük míg elkészítjük a húst és a köretet.

A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd fél órát a sütés előtt vízben úsztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült rántott húsunk.
A hús szeleteket besózzuk, majd lisztbe, a felvert tojás és tej keverékébe mártjuk, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A fűszereket elkeverjük majd a burgonyára szórjuk és alaposan átforgatjuk.
Fél órát állni hagyjuk majd felhevített olajban két részletben kisütjük.

A karajszeleteket a fűszeres burgonyával és salátával kínáljuk.

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére