Főoldal / Vegetáriánus / Rántott karfiol majonézes krumplival

Rántott karfiol majonézes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott karfiol majonézes krumplival

Rántott karfiol majonézes krumplival

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • 1 cs. újhagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük,sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, és szintén hagyjuk hűlni.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal.

Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.

A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére